Premierul Marii Britanii Theresa May respinge sistemul de imigrare selectivă bazată pe punctaj: "Nu există o soluţie miraculoasă"

Theresa May, premierul Marii Britanii, a decis respingerea sistemului de imigrare selectivă bazată pe punctaj, în ciuda promisiunilor susţinătorilor campaniei Brexit din cadrul Guvernului britanic de a implementa astfel de controale în cazul imigranţilor veniţi din UE, informează Reuters online.

1688 afișări
Imaginea articolului Premierul Marii Britanii Theresa May respinge sistemul de imigrare selectivă bazată pe punctaj: "Nu există o soluţie miraculoasă"

Premierul Marii Britanii Theresa May respinge sistemul de imigrare selectivă bazată pe punctaj

Deşi Theresa May a susţinut rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, a promis iniţierea negocierilor pentru ieşirea statului britanic din cadrul Blocul comunitar european.

Aceasta a declarat că un sistem de imigrare selectivă bazată pe punctaj este dificil de administrat şi nu există o "soluţie miraculoasă" la problema imigraţiei.

"Nu există o soluţie miraculoasă la problema imigranţilor. Una dintre probleme este dacă sistemul de imigrare selectivă bazat pe puncte chiar funcţionează", a declarat aceasta înainte de summitul G20 care a avut loc în China.

Un purtător de cuvânt al premierului a declarat reporterilor că Marea Britanie va controla fluxul imigrării, dar un asemenea sistem nu va fi o opţiune. Potrivit acestuia, modul în care controalele asupra imigrării vor funcţiona rămâne încă să fie stabilit.

Un asemenea sistem de imigrare selectivă pe bază de punctaj este folosit în Australia. Un imigrant este examinat prin prisma ocupaţiei sale, calificărilor şi a altor factori. O sursă apropiată premierului britanic a declarat că aceasta se opune acestui sistem pentru că este dificil de controlat de către Guvern şi ar prefera ceva ce ar putea fi influenţat în mod direct.

Una dintre cele mai dificile probleme pe care Londra ar trebuie să o soluţioneze este cum să înăsprească controalele la graniţă fără ca statul britanic să piardă accesul la piaţa liberă a Blocului comunitar european.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici