Premierul Moldovei se întâlneşte săptămâna viitoare la Washington cu vicepreşedintele Joe Biden

Premierul R. Moldova, Iurie Leancă, este aşteptat săptămâna viitoare într-o vizită în Statele Unite, unde are programată o întâlnire cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, relatează Jurnal de Chişinău, în pagina electronică.

82 afișări
Imaginea articolului Premierul Moldovei se întâlneşte săptămâna viitoare la Washington cu vicepreşedintele Joe Biden

Iurie Leanca (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Întâlnirea va servi drept oportunitate de a afirma sprijinul puternic al Statelor Unite pentru dezvoltarea democratică a R. Moldova", se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Vizita intervine după ce secretarul de stat american John Kerry s-a aflat în decembrie anul trecut într-o vizită la Chişinău, unde a confirmat sprijinul SUA pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Vicepreşedintele Joe Biden a vizitat, de asemenea, Republica Moldova în martie 2011, în cadrul unui turneu european.

Agenţia Reuters a relatat că şi premierul georgian Irakli Garibaşvili se va afla săptămâna viitoare în vizită la Washington. Surse din Congres, citate de Reuters, afirmau că "vizita celor doi lideri pare a fi un efort al SUA de a-şi demonstra sprijinul pentru vecinii Rusiei, pe fondul crizei politice din Ucraina".

Republica Moldova şi Georgia au parafat Acordurile de Asociere cu UE la summitul din noiembrie de la Vilnius, iar semnarea documentelor este aşteptată pentru vara acestui an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici