Premierul scoţian Nicola Sturgeon se declară "profund frustrată" de rezultatul discuţiilor cu Theresa May privind Brexit-ul

Nicola Sturgeon, premierul Scoţiei, s-a declarat "profund frustrată" de rezultatul discuţiilor cu premierul britanic Theresa May cu privire la poziţia Londrei în cadrul negocierilor privind separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană, notează BBC News online.

1175 afișări
Imaginea articolului Premierul scoţian Nicola Sturgeon se declară "profund frustrată" de rezultatul discuţiilor cu Theresa May privind Brexit-ul

Premierul scoţian Nicola Sturgeon se declară "profund frustrată" de rezultatul discuţiilor cu Theresa May privind Brexit-ul

Premierul scoţian, care a participat împreună cu omologii săi din Ţara Galilor şi Irlanda de Nord la o reuniune organizată de Theresa May, a declarat că în urma discuţiilor nu are o imagine mai clară în ceea ce priveşte poziţia Guvernului britanic în cadrul negocierilor pentru Brexit.

"Am discutat în general despre poziţia Marii Britanii în ceea ce priveşte negocierile, însă vă pot spune că n-am primit mai multe informaţii sau detalii în această privinţă decât aveam înainte de întâlnire, şi am impresia că nici măcar Guvernul britanic nu ştie ce vrea să obţină," a declarat Sturgeon la finalul reuniunii.

În cadrul referendumului privind Brexit-ul, Scoţia şi Irlanda de Nord au votat pentru ca Marea Britanie să rămână în UE, în timp ce Ţara Galilor şi Anglia au votat pentru ieşirea din Blocul comunitar.

Pe de altă parte, Guvernul britanic a cerut liderilor naţiunilor constitutive ale Marii Britanii să nu "submineze" negocierile privind separarea de UE.

"Am subliniat că ar trebui să lucrăm împreună pentru a obţine cea mai bună afacere pentru întreaga ţară," a declarat purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Marii Britanii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici