Premierul Scoţiei susţine că ţara sa va fi independentă înainte de 2017

Premierul regional scoţian Alex Salmond, liderul Partidului Naţional Scoţian (SNP), a prezentat pentru prima dată un calendar al separării de Regatul Unit, susţinând că Scoţia va fi independentă în decurs de zece ani, potrivit presei citată de AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Premierul Scoţiei susţine că ţara sa va fi independentă înainte de 2017

Premierul Scoţiei susţine că ţara sa va fi independentă înainte de 2017

În timpul prezentării strategiei economice a Guvernului pe care îl conduce din luna mai, Salmond a promis încă odată organizarea unui referendum pe tema independenţei Scoţiei, înainte de următoarele alegeri regionale din 2011.

El şi-a exprimat speranţa ca indicele de dezvoltare a Scoţiei să fie acelaşi ca al Regatului Unit. Pentru aceasta, Guvernul şi Adunarea regională, a căror competenţă este limitată la un anumit număr de domenii (sănătate, educaţie, transport, locuinţe, poliţie) ar trebui să deţină puteri depline, a precizat acesta.

"Ar fi mult mai uşor dacă am avea puterile depline ale unei ţări independente. În consecinţă, prevăd că vom fi în această poziţie până în 2017", a mai spus el marţi la Glasgow.

La începutul lui mai, SNP a câştigat majoritatea în Parlamentul scoţian, promiţând în campania electorală că va organiza un referendum pentru independenţa Scoţiei în 2010, pentru a elimina Actele de Uniune cu Regatul Unit, care datează din 1707.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici