Premierul Scoţiei susţine că un nou referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE este "singura opţiune credibilă"

Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei, susţine că organizarea unui nou referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE este "singura opţiune credibilă", după ce parlamentarii britanici au respins în mod categoric Acordul Brexit negociat de Guvernul Theresa May, informează postul BBC News.

671 afișări
Imaginea articolului Premierul Scoţiei susţine că un nou referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE este "singura opţiune credibilă"

Premierul Scoţiei susţine că un nou referendum privind apartenenţa la UE este "singura opţiune credibilă"

Sturgeon a mai spus că scara "istorică" a înfrângerii pe care a suferit-o Theresa May înseamnă că ţara a ajuns "acum în punctul în care ar fi de neconceput să se mai amâne rezolvarea problemei".

Premierul Scoţiei a declarat că trebuie readusă chestiunea Brexit în faţa electoratului "printr-un alt referendum".

"Guvernul a avut mai mult de doi ani şi jumătate pentru a obţine un plan Brexit care să poată fi realizat şi nu a eşuat complet. Ideea că poate face acest lucru acum, în câteva săptămâni, este ridicolă", a adăugat Sturgeon.

Premierul de la Edinburgh a confirmat că formaţiunea sa, Partidul Naţional Scoţian, care a votat împotriva Acordului Brexit propus de Brexit, va susţine moţiunea de cenzură contra Guvernului Theresa May.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici