Premierul şi mai mulţi miniştri din R. Moldova şi-au anunţat demisiile

Premierul moldovean, Zinaida Greceanîi, alături de mai mulţi miniştri au anunţat, miercuri, că îşi prezintă demisia din funcţiile deţinute în cadrul Guvernului, relatează Jurnal de Chişinău.

19 afișări
Imaginea articolului Premierul şi mai mulţi miniştri din R. Moldova şi-au anunţat demisiile

Premierul moldovean, Zinaida Greceanîi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru a mă conforma legislaţiei, am luat decizia de a demisiona începând cu 11 septembrie 2009. Parlamentul va fi informat suplimentar despre această decizie", a declarat Zinaida Greceanîi în faţa miniştrilor.

Ea a mai precizat că, pentru a asigura continuitatea, până la formarea noului Guvern, va informa preşedintele ţării despre decizia luată.

"Preşedintele urmează să desemneze un alt premier intermar până la alegerea noului Guvern", a spus Greceanîi.

Tot miercuri şi-au anunţat decizia de a demisiona miniştrii Galina Balmoş, Violeta Ivanov, Igor Dodon, Victor Stepaniuc şi Vasile Șova.

"Puteţi să vă ridicaţi în picioare, ca să vadă lumea cine sunt deputaţi", a spus la final Greceanîi.

Anterior, deputatul comunist Iurie Muntean, adjunct al ministrului moldovean al Economiei, anunţase că demisionează din Guvern.

Potrivit legislaţiei, deputaţii din noul Parlament au la dispoziţie 30 de zile pentru a alege între funcţia de deputat şi o altă funcţie remunerată. Termenul expiră la 14 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici