Premierul suedez declară, în ultima zi de campanie electorală, că votul acordat Democraţilor anti-imigraţie este periculos: „Este ca şi cum ai încerca să stingi focul cu alcool”

Primul ministru al Suediei, Stefan Lofven, a început ultima zi a campaniei electorale dinaintea alegerilor generale de duminică prin avertizarea despre extremism şi fascism, informează BBC.

676 afișări
Imaginea articolului Premierul suedez declară, în ultima zi de campanie electorală, că votul acordat Democraţilor anti-imigraţie este periculos: „Este ca şi cum ai încerca să stingi focul cu alcool”

Foto: Twitter/SwedishPM

Conform ultimelor sondaje nici social-democraţii premierului suedez de centru-stânga, nici principalul partid de centru-dreapta nu vor câştiga majoritatea. În timp ce Democraţii anti-imigraţie din Suedia vor câştiga aproximativ 20% din voturi, devenind al doilea partid din Parlament, anunţă site-ul politico.eu

Lofven a declarat că votul acordat Democraţilor Suedezi este "periculos" şi "contraproductiv". El a spus că este "ca şi cum ai încerca să stingi focul cu alcool", potrivit site-ului de ştiri Omni.

Imigraţia a reprezentat o problemă centrală a campaniilor electorale.

Democraţii naţionalişti şi-a dublat locurile în alegerile din 2014 şi se aşteaptă să le dubleze din nou duminică.

Sâmbătă, liderul Democraţilor Suedezi, Jimmy Akesson, a declarat că Suedia a fost "o ţară extremă în mai multe moduri, nu în ultimul rând în ceea ce priveşte imigraţia", iar planul său de a primi mai puţini migranţi ar fi considerat "politică normală în restul Europei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici