Premierul suedez Magdalena Andersson este la un pas de demisie

Prim-ministrul suedez Magdalena Andersson al social-democraţilor urmează să demisioneze după ce rezultatele alegerilor au arătat că opoziţia de dreapta obţine, la limită, victoria, anunţă dpa.

931 afișări
Imaginea articolului Premierul suedez Magdalena Andersson este la un pas de demisie

Reuters scrie că prim-ministrul social-democrat al Suediei, Magdalena Andersson, a recunoscut înfrângerea.

Mai rămân câteva voturi de numărat, dar Andersson, care a devenit anul trecut prima femeie prim-ministru al Suediei, a declarat că rezultatele au arătat că opoziţia de dreapta a câştigat.

"Prin urmare, mâine voi cere preşedintelui Camerei Deputaţilor să fiu eliberată din funcţie", a declarat Andersson reporterilor în timpul unei conferinţe de presă.

Opoziţia de dreapta pare să obţină 176 de locuri în parlamentul de 349 de locuri, faţă de 173 de locuri pentru blocul de centru-stânga aflat la guvernare, potrivit ultimelor cifre ale autorităţii electorale. Acest lucru ar oferi liderului moderaţilor, Ulf Kristersson, prima şansă de a forma noul guvern.

Rezultatul mai trebuie confirmat oficial, probabil până la sfârşitul săptămânii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici