Premierul Suediei contestă legitimitatea candidaturii lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia CE

Premierul suedez Fredrik Reinfeldt a contestat, luni, într-un interviu pentru cotidianul Financial Times, legitimitatea candidaturii lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene.

149 afișări
Imaginea articolului Premierul Suediei contestă legitimitatea candidaturii lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia CE

Fredrik Reinfeldt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ceea ce mă priveşte şi în ceea ce priveşte Suedia, am pus sub semnul întrebării procesul" în vederea alegerii preşedintelui Comisiei Europene, a declarat premierul Reinfeldt, evocând susţinerea celui mai mare grup din Parlamentul European (Partidul Popular European - n.r.) din rândurile căruia provine fostul premier luxemburghez.

"Nu suntem favorabili ideii, deoarece face imposibilă o altă candidatură şi exclude un număr important de potenţiali candidaţi la preşedinţia Comisiei Europene", a adăugat premierul suedez.

Premierul Reinfeldt nu a precizat pe cine ar susţine la preşedinţia Comisiei Europene, dar, potrivit Financial Times, doreşte ca decizia să revină mai degrabă statelor membre, decât deputaţilor europeni.

Premierul suedez urmează să-i primească luni seară şi marţi, la reşedinţa sa de vară din Harpsund, din estul ţării, pe premierul britanic David Cameron, un opozant vehement al numirii lui Juncker la preşedinţia Comisiei, pe cancelarul german Angela Merkel, favorabilă candidaturii fostului premier luxemburghez, dar care doreşte să se ţine seama şi de poziţia Londrei, şi pe premierul olandez Mark Rutte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici