Premierul ucrainean Denys Shmyhal: Ucraina va primi un ajutor suplimentar de peste cinci miliarde de dolari din partea ţărilor G7

Miniştrii de Finanţe din ţările G7 au promis un ajutor suplimentar de peste cinci miliarde de dolari pentru Ucraina, a anunţat premierul Denys Shmyhal.

367 afișări
Imaginea articolului Premierul ucrainean Denys Shmyhal: Ucraina va primi un ajutor suplimentar de peste cinci miliarde de dolari din partea ţărilor G7

FOTO Twitter

Shmyhal a declar că negocierile au avut loc în cadrul reuniunilor de primăvară organizate de Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional.
 
În plus, Elveţia va oferi Ucrainei 1,8 miliarde de franci (două miliarde de dolari) în următorii şase ani, iar Danemarca creează un fond special în valoare de un miliard de euro.
 
Potrivit lui Shmyhal, Spania, Irlanda, Japonia, Lituania, Letonia, Islanda şi Olanda vor oferi, de asemenea, sprijin suplimentar Ucrainei. „Toate aceste elemente ne vor ajuta să învingem şi să asigurăm stabilitatea economiei noastre”, mai punctează Shmyhal.
 
Acum trei zile, premierul a mai spus că Banca Mondială a promis un ajutor de 200 de milioane de dolari pentru a restabili infrastructura energetică a Ucrainei, care a suferit daune din cauza atacurilor continue cu rachete ruseşti din octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici