Premierul unei ţări europene e sincer: Ne-am dori ca Putin să fie înlăturat / Preşedintele rus, atacat şi din Africa

Polonia şi-ar dori ca Rusia să nu mai fie condusă de Putin, dar s-ar mulţumi şi doar ca Ucraina să iasă „neciopârţită” din război.

6975 afișări
Imaginea articolului Premierul unei ţări europene e sincer: Ne-am dori ca Putin să fie înlăturat / Preşedintele rus, atacat şi din Africa

Premierul unei ţări europene e sincer: Ne-am dori ca Putin să fie înlăturat / Preşedintele rus, atacat şi din Africa

Polonia vrea să vadă Ucraina întreagă la finalul războiului, acesta este cel mai important obiectiv.

„Ne-am dori ca Putin să fie înlăturat total, dar el reprezintă o putere brutală, iar Rusia este o superputere”, aşa că „dacă Ucraina va supravieţui ca stat suveran, va fi o victorie, acesta este singurul obiectiv pentru care sprijinim Ucraina printr-o gamă largă de mijloace”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki, într-un interviu acordat canalului britanic Sky News.

„Criza grâului e vina lui”

O voce critică se aude pronunţat şi din Africa împotriva lui Putin. Preşedintele Uniunii Africane, Macky Sall, îl va suna pe Vladimir Putin pentru a-şi exprima „îngrijorarea” cu privire la criza alimentară care rezultă în urma războiului din Ucraina şi pentru a sublinia că Uniunea Africană împărtăşeşte aceleaşi poziţii ca şi Uniunea Europeană cu privire la responsabilitatea Rusiei.

Potrivit unor surse, Sall însuşi a spus toate astea în timpul discursului său la Consiliul European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici