Premierul zimbabwean a fost rănit într-un accident rutier, iar soţia sa a murit (Video)

Premierul zimbabwean, Morgan Tsvangirai, a fost rănit, iar soţia acestuia şi-a pierdut viaţa, în urma unui accident rutier, la sud de Harare, care a avut loc ieri, când maşina a intrat în coliziune laterală cu un camion.

19 afișări
Imaginea articolului Premierul zimbabwean a fost rănit într-un accident rutier, iar soţia sa a murit (Video)

Premierul zimbabwean, Morgan Tsvangirai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Camionul implicat în accident aparţine unei companii care lucrează pentru guvernele american şi britanic, a anunţat ABC News.

Oficiali americani au declarat, sub acoperirea anonimatului, că vehiculului aparţinea companiei, însă purta însemnele USAID, fiind compărat cu fonduri primite de la guvernul american. ABC precizează că şoferul era angajat şi plătit de o agenţie de dezvoltare britanică.

Potrivit surselor citate, camionul efectua o livrare obişnuită în momentul în care a trecut printr-o groapă, ajungând pe contrasens şi intrând în coliziune cu maşina în care se afla Morgan Tsvangirai.

Oficialii americani au precizat că USAID a fost informată că şoferul camionului a fost reţinut.

Accidentul a provocat speculaţii în Zimbabwe, după ce mai mulţi lideri ai opoziţiei au fost implicaţi în accidente rutiere.

Morgan Tsvangirai a preluat conducerea guvernului în februarie, în urma unui acord cu principalul său rival, preşedintele Robert Mugabe, pentru a pune capăt crizei politice care paralizează ţara de mai multe luni.

GALERIE FOTO

Partidul său, care a câştigat alegerile generale din martie 2008, încearcă să obţină ajutoare financiare pentru a rezolva criza economică şi umanitară fără precedent cu care se confruntă ţara.

Video Stirileprotv.ro

Citeşte şi:

Peste 60.000 de cazuri de holeră, în Zimbabwe

UE înăspreşte sancţiunile impuse regimului din Zimbabwe

Mugabe se foloseşte de o "tentativă de asasinat" pentru a-şi spori puterea în Zimbabwe

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici