Preot catolic din Elveţia, şantajat de un român cu care a avut o relaţie homosexuală

Un preot catolic din Elveţia a fost şantajat de un român cu care a avut o relaţie de tip homosexual, în contextul în care Biserica Romano-Catolică este în centrul unui scandal privind abuzuri sexuale comise de membri ai clerului, relatează site-ul Ticinonews.ch.

170 afișări
Imaginea articolului Preot catolic din Elveţia, şantajat de un român cu care a avut o relaţie homosexuală

Preot catolic din Elveţia, şantajat de un român cu care a avut o relaţie homosexuală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un preot din localitatea elveţiană Balerna (cantonul Ticino, sud) a fost ameninţat de un român nemulţumit că nu a primit banii pe servicii de tip homosexual.

Speriat de ameninţări, preotul catolic s-a adresat poliţiei, care a declanşat o anchetă în acest caz.

Episcopul Pier Giacomo Grampa a dat asigurări că nu este vorba de un caz penal, subliniind că nu a primit nicio sesizare din partea poliţiei.

"Nu intenţionez să iau vreo decizie în acest caz. Respect viaţa privată a oamenilor. Mi-e dor de vremurile când păcatele erau mărturisite la spovedanie, nu în paginile ziarelor", precizează episcopul.

Cu toate acestea, Grampa a propus testarea psihologică a candidaţilor care se pregătesc să devină preoţi, pentru a se evita cazurile de pedofilie.

În ultima vreme, presa a dezvăluit o serie de cazuri de abuzuri sexuale în cadrul Bisericii Catolice, în Austria, Germania, Olanda, Irlanda, Statele Unite, Italia şi Elveţia. Sâmbătă, Biserica Romano-Catolică din Elveţia a anunţat că anchetează patru cazuri suspecte de pedofilie şi alte cinci cazuri de presupuse abuzuri sau hărţuiri sexuale asupra adulţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici