Presa arabă afirmă că soldatul israelian Gilad Shalit ar fi fost rănit într-un atac în Gaza

Soldatul israelian Gilad Shalit, răpit de Hamas cu mai mult de doi ani în urmă, a fost rănit într-unul dintre atacurile aeriene israeliene din Gaza, a anunţat televiziunea egipteană duminică seara, citând un site apropiat de mişcarea islamistă, informează site-ul Ynetnews.com.

17 afișări
Imaginea articolului Presa arabă afirmă că soldatul israelian Gilad Shalit ar fi fost rănit într-un atac în Gaza

Soldatul israelian Gilad Shalit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai mulţi oficiali din mişcarea Hamas au oferit informaţii similare, alţii afirmând însă că informaţia face parte dintr-o campanie de război psihologic.

"Există informaţii conform cărora soldatul israelian deţinut de Hamas a fost rănit într-unul dintre atacurile forţelor aeriene", a precizat televiziunea egipteană.

Oficiali din armata israeliană au declarat că informaţia reprezintă o tentativă de manipulare, iar familia lui Gilad Shalit fusese avertizată în acest sens înaintea lansării ofensivei din Fâşia Gaza.

Duminică, mai multe surse din Hamas au afirmat că Shalit ar fi fost rănit, dar au refuzat să ofere detalii privind incidentul sau starea soldatului israelian. Cu toate acestea, membri ai conducerii Comitetelor de rezistenţă populară şi ai aripii militare a Hamas, care a fost implicată în răpirea lui Shalit, au refuzat să confirme informaţia. Surse din Hamas au declarat pentru Ynet că zvonurile au început să se propage în cursul serii şi fac parte dintr-un război psihologic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici