Presa chineză critică în continuare Franţa

Presa chineză continuă, în termeni virulenţi, atacurile împotriva Franţei, la o săptămână după întâlnirea preşedintelui Nicolas Sarkozy cu Dalai Lama.

12 afișări
Imaginea articolului Presa chineză critică în continuare Franţa

Presa chineză critică în continuare Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un articol negativ despre "marile ambiţii ale regelui lumii", Global Times - controlat de Cotidianul Poporului - reia criticile presei străine la adresa lui Sarkozy, acuzat că a vrut să îşi asume de unul singur conducerea Europei.

Cotidianul Armatei scrie că "fără a ţine cont de avertismentele diplomatice ale părţii chineze, Sarkozy a afectat bazele relaţiilor China-Franţa şi China-Europa".

China Daily acuză Franţa că nu ia suficiente măsuri pentru reducerea crizei, izbucnită după întâlnirea pe care Sarkozy a avut-o cu liderul spiritual tibetan.

Ambasadorul Franţei, Hervé Ladsous, a fost convocat duminică la Ministerul chinez de Externe. Ambasadorul şi-a exprimat "mirarea" subliniind că nu înţelege "indignarea" Chinei.

"Nimic nu părea să meargă anormal până la iritarea Chinei", continuă China Daily. "Sarkozy părea nevinovat şi dincolo de orice reproş. Atunci care este logica? Trebuie să ne crem noi scuze?", întreabă publicaţia.

"Când este vorba de parteneriat, chinezii acordă o mare importanţă reciprocităţii şi detestă duplicitatea", încheie China Daily.

Citeşte şi:

Franţa, avertizată să se aştepte la consecinţe după întâlnirea lui Sarkozy cu Dalai Lama

Întâlnirea dintre Sarkozy şi Dalai Lama va submina relaţiile sino-franceze

China protestează ferm după întâlnirea dintre Sarkozy şi Dalai Lama

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici