Presa italiană, îngrijorată pentru Mario Monti: "Berlusconi se întoarce pe teren şi atacă. El ameninţă Guvernul Monti cu un vot de neîncredere"

"Berlusconi ameninţă să îl înlăture pe Monti", a titrat duminică principalul cotidian italian, Corriere della Sera, reflectân îngrijorarea generală a presei după criticile însoţite de ameninţări ambigue ale lui Silvio Berlusconi împotriva preşedintelui Consiliului, Mario Monti.

482 afișări
Imaginea articolului Presa italiană, îngrijorată pentru Mario Monti: "Berlusconi se întoarce pe teren şi atacă. El ameninţă Guvernul Monti cu un vot de neîncredere"

Mario Monti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul premier italian, a criticat îndelung Guvernul Monti, pe care partidul său îl susţine în Parlament, acuzându-l că duce o politică dictată de cancelarul german Angela Merkel, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o duminică alături de principalul său avocat, Niccolo Gheddini.

"Trebuie să punem în balanţă pe de o parte politica Guvernului care conduce la o spirală recesivă a economiei", iar pe de altă parte modalitatea în care "un vot de neîncredere ar putea fi interpretat de lumea financiară", a declarat el.

"În zilele următoare vom decide cu instanţele conducătoare ale partidului meu dacă este preferabil să retragem imediat încrederea sau să o păstrăm din cauza apropierii alegerilor" prevăzute pentru primăvară, a adăugat el, declarând că vrea să ia în considerare "proximitatea" încheierii legislaturii.

"Berlusconi îl atacă pe Monti", a titrat La Stampa, "Berlusconi contra Monti", a afirmat şi Il Messaggero.

"Berlisconi se întoarce pe teren şi atacă. El ameninţă Guvernul Monti cu un vot de neîncredere", a comentat cotidianul central de stânga La Repubblica.

Pentru cotidianul de stânga Il Fatto Quotidiano, "Berlusconi, din buncărul lui, le-a declarat război lui Monti şi Merkel".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici