Presa rusă are un nou obiectiv: Împingerea unui narative false conform căreia România ar trasporta trupe în Transnistria pentru "a aprinde conflictul din regiune" / Iată ce scrie Pravda

Presa rusă încercă să împingă o narativă falsă conform căreia România ar trasporta trupe în Transnistria pentru "a aprinde conflictul din regiune". Un articol ce pretinde acest lucru a fost publicat în deschiderea Pravda, un site apropriat de regimul de la Kremlin.

24926 afișări
Imaginea articolului Presa rusă are un nou obiectiv: Împingerea unui narative false conform căreia România ar trasporta trupe în Transnistria pentru "a aprinde conflictul din regiune" / Iată ce scrie Pravda

Presa rusă are un nou obiectiv: Împingerea unui narative false conform căreia România ar trasporta trupe în Transnistria pentru "a aprinde conflictul din regiune" / Iată ce scrie Pravda

Citând un canal de Telegram, Pravda suţine că un martor ocular ar fi observat un convoi militar al Armatei Române care se îndreptă spre Ucraina şi Moldova. Afirmaţia postată de site-ul rusesc este însoţită de o poză cu o rezoluţie foarte slabă.

Iată ce scrie Pravda:

"Fostul şef al Ministerului Apărării din RPD, Igor Strelkov , a declarat că România ar putea participa la aprinderea conflictului din Transnistria. Potrivit acestuia, armata română deplasează în secret trupe în Republica Moldova. Videoclipul de mai sus ar putea indica, de asemenea, că Bucureştiul este implicat acum în transferul de echipamente militare"

Informaţiile nu par să aibă acoperire reală şi par să facă parte dintr-o serie de articole ce încercă să împingă o narativă conform căreia România ar încerca o destabilizare a regiunii ce aparţine Republicii Moldova. Un alt articol de pe acelaşi site de ştiri din Rusia vorbeşte de posibile ţinte ale rachetelor Kalibr.

Redăm o parte a articolului:

"Unde poate lovi Rusia logistica şi bazele militare ale Occidentului?

Ar putea fi în primul rând România. România ar putea invada acum Transnistria pentru a-şi salva fraţii moldoveni de acolo.

Polonia e următoarea pe listă – această ţară serveşte drept punct de tranzit pentru toate transporturile de armament din ţările vestice către Ucraina.

Fie fizic, fie mental, aceste ţări nu vor supravieţui unui atac cu rachete Kalibr. Ar fi cu adevărat un preludiu al celui de Al Treilea Război Mondial, dar aliaţii SUA ar fi primii care l-ar pierde, din cauza comportamentului lor indezirabil".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici