Preşedinta Taiwanului donează o lună de salariu pentru Turcia. Cât câştigă Tsai Ing-wen

Preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, şi vicepreşedintele William Lai vor dona fiecare o lună de salariu pentru a ajuta după cutremurul din Turcia, au anunţat joi birourile prezidenţiale, gest care se adăugă la ajutorul deja trimis de pe insulă.

4347 afișări
Imaginea articolului Preşedinta Taiwanului donează o lună de salariu pentru Turcia. Cât câştigă Tsai Ing-wen

Preşedintele Taiwanului donează o lună de salariu pentru Turcia. Cât câştigă Tsai Ing-wen

Tsai şi Lai, despre care se aşteaptă să candideze la funcţia de preşedinte la alegerile de anul viitor, „speră ca Turcia să-şi reconstruiască patria cât mai curând posibil”, a declarat biroul prezidenţial într-un comunicat.

Anul trecut, Tsai şi Lai au donat, de asemenea, un salariu de o lună pentru a ajuta la eforturile de ajutor umanitar pentru Ucraina devastată de război.

Tsai câştigă aproximativ 400.000 USD pe lună (13.300 USD). Taiwanul, care este lovit frecvent de cutremure, a anunţat deja două milioane de dolari pentru ajutor în caz de dezastru şi a trimis două echipe de salvare în Turcia pentru a ajuta la căutarea supravieţuitorilor. Miercuri, Tsai a vorbit prin apel video cu câteva echipe taiwaneze prezente la faţa locului.

„Aş dori să mulţumesc tuturor membrilor pentru că nu se tem de greutăţi şi depun toate eforturile pentru ca Taiwan şi Turcia să se poată ajuta reciproc”, a scris a pe pagina sa de Facebook.

Turcia s-a alăturat eforturilor internaţionale şi a trimis lucrători de ajutor în Taiwan în 1999, după ce un cutremur masiv a ucis peste 2.000 de oameni.

Turcia, ca majoritatea ţărilor, nu are legături diplomatice cu Taiwanul revendicat de China, dar cele două ţări au de facto ambasade în capitalele lor şi există zboruri directe între Istanbul şi Taipei (1 USD = 30,0550 USD taiwanezi).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici