Preşedintele Abdel Fattah Sisi spune că Egiptul are un drept legitim de a interveni în Libia şi a ordonat armatei să se pregătească

  • Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, spune că ţara sa are un drept legitim de a interveni în Libia şi a ordonat armatei sale să fie gata să îndeplinească orice misiune în afara ţării, dacă este necesar.
  • Comentariile lui Sisi au venit pe fondul tensiunilor legate asupra intervenţiei Turciei, rivală regională, în Libia.
  • Sprijinul Turciei pentru guvernul recunoscut internaţional al Acordului Naţional (GNA) a respins un atac de 14 luni asupra Tripoli al forţele loiale generalului Haftar, care este susţinut de Rusia, Emiratele Arabe Unite şi Egipt.
3358 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Abdel Fattah Sisi spune că Egiptul are un drept legitim de a interveni în Libia şi a ordonat armatei să se pregătească

Preşedintele Abdel Fattah Sisi spune că Egiptul are un drept legitim de a interveni în Libia, ordonând armatei să se pregătească

"Orice intervenţie directă din partea statului egiptean a dobândit acum legitimitate internaţională", a spus Sisi în faţa unei audienţe după ce a inspectat unităţile militare la o bază aeriană din apropierea frontierei cu Libia.

El a spus că Egiptul are dreptul să se apere după ce a primit „ameninţări directe” din partea „miliţiilor teroriste şi mercenarilor” susţinute de ţări străine, într-o aparentă referire la unele grupări armate loiale GNA şi susţinute de Turcia.

Principalul obiectiv al oricărei intervenţii ar fi protejarea frontierei de vest de 1.200 km din Egipt, contribuind la obţinerea unui încetare a focului şi restabilirea stabilităţii şi păcii în Libia, a spus el.

Înainte de discursul său, Sisi s-a adresat personalului forţelor armate, spunându-le: „Fii-ţi pregătiţi să îndepliniţi orice misiune, aici, în interiorul graniţelor noastre - sau, dacă este necesar, în afara graniţelor noastre.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici