Preşedintele ales, Donald Trump, îl numeşte pe Castro ”dictator brutal”, la câteva ore după anunţul decesului fostului lider

Donald Trump, preşedintele ales al SUA, l-a numit ”dictator brutal” pe Fidel Castro, fostul lider cubanez, în cadrul unei declaraţii ce a fost făcută publică la câteva ore după anunţul morţii comandantului revoluţiei din Cuba, informează The Independent.

2205 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ales, Donald Trump, îl numeşte pe Castro ”dictator brutal”, la câteva ore după anunţul decesului fostului lider

Preşedintele ales, Donald Trump, îl numeşte pe Castro ”dictator brutal”, la câteva ore după anunţul decesului fostului lider

”Fidel Castro este mort!”, este mesajul pe care republicanul Donald Trump l-a postat pe reţeaua de socializare Twitter în momentul în care a aflat despre moartea fostului lider istoric.

Donald Trump a făcut publică însă la câteva ore după simpla sa remarcă postată pe Twitter o altă declaraţie în faţa decesului fostului lider cubanez, Fidel Castro: ”Astăzi, lumea marchează moartea unui dictator brutal care şi-a asuprit propiul popor pentru aproape şase decenii. Moştenirea lui Fidel Castro este una a plutoanelor de execuţie, hoţiei, suferinţei inimaginabile, sărăciei şi negării drepturilor fundamentale ale omului”.

”În timp ce Cuba rămâne un stat totalitar, sper ca ziua de azi să marcheze o depărtare de la ororile îndurate prea mult timp şi spre un viitor în care minunaţii cubanezi trăiesc în sfârşit libertatea pe care o merită pe deplin. Deşi tragediile, morţile şi durerea cauzată de Fidel Castro nu pot fi şterse, Administraţia noastră va face tot ceea ce-i va sta în putinţă pentru a asigura cubanezilor începerea călătoriei spre prosperitate şi libertate”, continuă declaraţia lui Donald Trump, într-un ton mai puţin ostil.

În prima zi de campanie a candidatului republican, Trump s-a deplasat la Miami, unde a discutat cu un grup de cubanezi stabiliţi în SUA, acesta a promis că va menţine embargoul impus Cubei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici