Preşedintele bolivian intră în greva foamei

Preşedintele bolivian, Evo Morales, a intrat joi în greva foamei la Palatul Prezidenţial, împreună cu lideri sindicali şi sociali, pentru a protesta astfel faţă de tergiversarea aprobării unei legi în Congres, susceptibilă să ameninţe organizarea alegerilor generale în decembrie.

17 afișări
Imaginea articolului Preşedintele bolivian intră în greva foamei

Preşedintele bolivian intră în greva foamei

"Faţă de neglijenţa unui grup de parlamentari neo-liberali, suntem obligaţi să recurgem la această măsură" de protest, a declarat Morales.

"Ne declarăm în greva foamei", arată preşedintele bolivian şi liderii sindicatului Central Obrera Boliviana (COB), într-un comunicat difuzat de coaliţia majoritară la putere, Coordinadora Nacional por el Cambio (CONALCAM).

Această acţiune vine în timp ce o puternică dezbatere în Congres are loc între majoritatea aflată la putere şi opoziţie, cu privire la aprobarea unei noi legi electorale, care trebuie să permită desfăşurarea alegerilor generale în decembrie.

Evo Morales va încerca atunci să obţină un nou mandat prezidenţial, care i-ar permite să rămână în funcţie până în 2015.

Citeşte şi:

Pledoarie la ONU pentru retragerea frunzei de coca de pe lista substanţelor interzise

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici