Preşedintele brazilian Bolsonaro şi-a lansat propriul partid politic, după ce i-a părăsit pe social-liberali

Preşedintele brazilian, de orientare dreapta extremă, Jair Bolsonaro, a lansat un nou partid politic, la o zi după ce a părăsit Partidul Social Liberal (PSL), în urma unei dispute asupra gestionării fondurilor pentru campaniile electorale, relatează site-ul postului BBC.

273 afișări
Imaginea articolului Preşedintele brazilian Bolsonaro şi-a lansat propriul partid politic, după ce i-a părăsit pe social-liberali

Preşedintele brazilian Bolsonaro şi-a lansat propriul partid politic, după ce i-a părăsit pe social-liberali

Noul partid înfiinţat, Alianţa pentru Brazilia (APB), a avut prima reuniune în cadrul unui hotel din capitala Brasilia, eveniment la care au participat sute de persoane. Conform declaraţiilor transmise de liderul brazilian, partidul înfiinţat de acesta va combate corupţia şi va promova valorile creştine.

Preşedintele Bolsonaro a părăsit Partidul Social Liberal în urma unei dispute cu fondatorul acestuia privind controlul asupra fondurilor pentru campaniile electorale. Acesta le-a solicitat deputaţilor şi senatorilor din cadrul partidului său să îi urmeze demersul şi să se alăture noii formaţiuni politice.

Partidul Social Liberal a cunoscut o creştere a popularităţii sale ca urmare a candidaturii preşedintelui Bolsonaro ca reprezentant al acestuia, fiind, de asemenea, al doilea ca mărime din Congresul de la Brasilia.

Alianţa pentru Brazilia are nevoie de 500.000 de semnături în următoarele şase luni pentru a se putea înregistra în cadrul scrutinului local de anul viitor. Fondatorii formaţiunii se bazează pe sprijinul populaţiei Creştin-Evangheliste, care l-a votat pe Bolsonaro în urmă cu un an datorită perspectivei sale asupra avorturilor, homosexualităţii şi consumului de marijuana.

Conducerea APB va fi asigurată de Jair Bolsonaro, spijinit de fiul acestuia, senatorul Flavio Bolsonaro, în calitate de vicepreşedinte. „Avem oportunitatea de a uni toţi brazilienii de bună credinţă pentru viitorul pământului nostru”, a declarat liderul de la Brasilia, în cadrul evenimentului de lansare a partidului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici