Preşedintele chilian a rămas fără combustibil în timp ce pilota un elicopter

Un elicopter pilotat de preşedintele chilian Sebastian Pinera a aterizat de urgenţă pe un drum rural, înainte de a rămâne fără combustibil, un incident care i-a încântat pe locuitorii satului Pilicura, dar care a declanşat o polemică privind riscurile asumate de şeful statului.

28 afișări
Imaginea articolului Preşedintele chilian a rămas fără combustibil în timp ce pilota un elicopter

Preşedintele chilian a rămas fără combustibil în timp ce pilota un elicopter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O înregistrare video realizată de un amator, difuzată de postul Mega TV duminică seara, prezintă aparatul de tip Robinson 44 al lui Pinera, pe care îl pilota împreună cu un prieten, pe un drum din regiunea Bio Bio (la 300 de kilometri sud de Santiago). Şeful statului poate fi văzut în timp ce sună la poliţie pentru a-i aduce combustibil.

"Am fost la limită", le explică Pinera sătenilor. Aceştia se apropie, îl înconjoară, glumesc şi fac fotografii cu el şi îi oferă fructe locale.

"Tu ai hârtia minerilor?", îl întreabă un copil pe Pinera, referindu-se la cuvintele scrise de cei 33 de mineri salvaţi miraculos în octombrie, după ce au stat două luni într-o mină din nordul ţării.

Pinera şi-a reluat apoi zborul spre Lago Ranco, la 400 de kilometri spre sud, unde deţine o reşedinţă secundară.

El a încercat ulterior să minimizeze incidentul, explicând presei că era prevăzută o oprire pentru alimentare şi că "hotărâse să oprească într-un sat din apropiere de Cobquecura, aproape de epicentrul seismului" din februarie 2010.

Incidentul a generat o polemică privind securitatea lui Pinera. La 61 de ani, şeful statului este foarte activ, îi place să-şi piloteze elicopterul şi să facă scufundări. Serviciul său de securitate l-a sfătuit în van să renunţe la aceste activităţi de când a devenit preşedinte, în martie 2010.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici