Preşedintele Chinei: Europa este cea care trebuie să rezolve problema datoriei europene

Preşedintele Chinei, Hu Jintao, i-a spus la Cannes omologului său francez, Nicolas Sarkozy, că "Europa este cea care trebuie să rezolve problema datoriei europene", dar s-a declarat încrezător în capacitatea europenilor de a face acest lucru, relatează agenţia China Nouă.

584 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Chinei: Europa este cea care trebuie să rezolve problema datoriei europene

Preşedintele Chinei: Europa este cea care trebuie să rezolve problema datoriei europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Europa este cea care trebuie să rezolve problema datoriei europene", i-a declarat preşedintele chinez lui Sarkozy, la dineul de lucru de miercuri, înaintea deschiderii summitului G20 de la Cannes.

"Noi credem că Europa are toată înţelepciunea şi capacitatea (necesare) pentru a rezolva această problemă a datoriei", a declarat preşedintele celei de-a doua economii mondiale, citat de agenţia oficială.

Summitul G20 a fost precedat de un minisummit de criză între principalii lideri europeni, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi premierul grec, Georges Papandreou, care a generat îngrijorări prin anunţul privind organizarea unui referendum.

"China susţine activ Franţa pentru acest summit", a mai spus Hu, explicând că G20 trebuie să dea un semnal clar asupra necesităţii de a menţine creşterea şi stabilitatea pentru comunitatea internaţională.

Hu Jintao şi-a mai exprimat dorinţa ca acordul anticriză anunţat după summitul maraton de la Bruxelles săptămâna trecută să permită Europei să depăşească dificultăţile şi să-i asigure creşterea, potrivit agenţiei China Nouă.

Solicitată să ofere ajutor, China a urmărit cu preocupare în ultimele luni agravarea crizei datoriilor în Europa, prima piaţă pentru exporturile sale şi unde ar deţine obligaţiuni suverane în valoare de 550 de miliarde de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici