Preşedintele Chinei: Relaţiile cu Rusia sunt "cele mai bune din istorie"

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat luni că relaţiile dintre China şi Rusia sunt "cele mai bune din istorie", adăugând că ţările sunt parteneri strategici de încredere, potrivit site-ului agenţiei Xinhua.

884 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Chinei: Relaţiile cu Rusia sunt "cele mai bune din istorie"

Preşedintele Chinei: Relaţiile cu Rusia sunt "cele mai bune din istorie"

Xi Jinping a făcut aceste afirmaţii în timpul unui interviu pentru presa rusă, înaintea unei vizite oficiale la Moscova.

"Preşedintele Putin şi cu mine am creat relaţii de lucru foarte bune şi o relaţie apropiată de prietenie. Voi începe o vizită oficială în Rusia, la invitaţia preşedintelui Putin. Cred că această vizită va aduce un suflu nou în dezvoltarea relaţiilor China-Rusia", a declarat Xi.

China şi Rusia au construit o încredere politică şi strategică la nivel înalt, potrivit preşedintelui chinez, şi şi-au rezolvat complet problemele de frontieră, transformând linia de graniţă de 4.300 de kilometri într-o "legătură a prieteniei dintre cele două popoare".

În privinţa cooperării bilaterale, Xi Jinping a precizat că există cooperare între China şi Rusia în diverse domenii, cum ar fi energia, comerţul, investiţiile, tehnologia înaltă, finanţele, infrastructura şi agricultura, întrucât el şi Putin au ajuns la un consens important în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.

"Cele două ţări au experimentat, de asemenea, dezvoltarea rapidă a schimburilor culturale, coordonarea strategică strânsă în domeniul afacerilor globale şi regionale, reprezentând o piatră de temelie pentru protejarea păcii, securităţii şi stabilităţii globale şi regionale. Privind în viitor, sunt încrezător în privinţa dezvoltării parteneriatului strategic China-Rusia", a mai spus preşedintele chinez.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici