Preşedintele Chinei, Xi Jinping, se află într-o vizită oficială în Coreea de Nord

Preşedintele chinez, Xi Jinping, a ajuns joi dimineaţă în Coreea de Nord, unde efectuează o vizită oficială de două zile, informează televiziunea chineză de stat, citată de Reuters.

639 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Chinei, Xi Jinping, se află într-o vizită oficială în Coreea de Nord

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, se află într-o vizită oficială în Coreea de Nord

Aceasta este prima vizită oficială a unui lider de la Beijing în Coreea de Nord din ultimii 14 ani.

China este principalul aliat al Coreei de Nord, iar vizita lui Xi Jinping vine în contextul unor noi tensiuni în Peninsula Coreeană, pe fondul încercărilor Statelor Unite de a convinge Phenianul să renunţe la programul său nuclear.

Xi va fi însoţit de doi înalţi diplomaţi, dar şi de He Lifeng, preşedintele Comisiei Naţionale pentru Dezvoltare şi Reformă, potrivit informaţiilor oficiale transmise de televiziunea de stat din China.

Reuters notează că preşedintele chinez ar putea anunţa măsuri de ajutorare a economiei nord-coreene, afectată de sancţiuni internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici