Preşedintele Comisiei Europene avertizează că UE se confruntă cu riscul apariţiei unor noi "fisuri" din cauza Cataloniei

Uniunea Europeană nu are nevoie de "alte fisuri, alte scindări", a afirmat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, după ce Parlamentul regional de la Barcelona a proclamat independenţa regiunii autonome spaniole Catalonia, informează site-ul postului BBC News.

1166 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei Europene avertizează că UE se confruntă cu riscul apariţiei unor noi "fisuri" din cauza Cataloniei

Preşedintele Comisiei Europene avertizează că UE se confruntă cu riscul apariţiei unor noi "fisuri" din cauza Cataloniei

"Nu aş dori ca mâine UE să se compună din 95 de state", a mai afirmat Juncker, adăugând că Uniunea Europeană "nu ar trebui să se implice în ceea ce este o dezbatere internă în Spania".

La rândul său, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a declarat că Uniunea Europeană nu recunoaşte independenţa Cataloniei.

"Sper că Guvernul Spaniei va prefera forţa argumentelor, nu argumentul forţei", a adăugat Donald Tusk.

Parlamentul Cataloniei a aprobat vineri după-amiază proclamarea independenţei. În replică, Senatul Spaniei a dispus suspendarea autonomiei Cataloniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici