Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: Toată lumea vrea reformarea UE, fără însă a face propuneri concrete; există deja reforme

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a exprimat nemulţumire, vineri, că există numeroase voci care solicită reforme însă fără a face propuneri concrete după ieşirea Marii Britanii din UE, subliniind că deja sunt aplicate modificări, dar că aspectele pozitive nu se vor schimba.

2826 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: Toată lumea vrea reformarea UE, fără însă a face propuneri concrete; există deja reforme

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: Toată lumea vrea reformarea UE, fără însă a face propuneri concrete; există deja reforme (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Trebuie să explicăm agenda reformistă care este deja în curs", a declarat Juncker în cursul unei conferinţe de presă organizate în Slovacia, care a preluat vineri Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

"Combatem birocraţia... Modernizăm economia europeană - uniunea digitală, uniunea energetică, continuarea integrării în domeniul pieţei interne, uniunea pieţelor de capital, uniunea bancară", a adăugat Juncker, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Toată lumea spune «Vrem mai multe reforme». Nimeni nu spune de ce fel de reforme avem nevoie în plus faţă de cele care sunt în curs, inclusiv măsurile aplicate în domeniul dimensiunii sociale a pieţei comunitare", a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

"Nu spun că nu trebuie să se schimbe nimic. Dar lucrurile care merg în direcţii bune nu se vor schimba", a insistat Juncker.

După decizia cetăţenilor britanici de ieşire din Uniunea Europeană, numeroase voci, inclusiv ale unor ţări central şi est-europene, au cerut reforme în sistemul comunitar, fără însă a face propuneri concrete.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici