Preşedintele Consiliului European nu vrea introducerea rapidă a paşapoartelor de vaccinare şi cere o dezbatere publică

  • Charles Michel se opune introducerii rapide a paşapoartelor de vaccinare şi cere o dezbatere publică pe această temă
  • Preşedintele Consiliului European: "Dacă implementăm prea rapid o astfel de măsură, s-ar crea o frustrare enormă"
  • "Unele persoane ar avea impresia că solicitarea acestui certificat face obligatorie vaccinarea", a atras atenţia Charles Michel
873 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului European nu vrea introducerea rapidă a paşapoartelor de vaccinare şi cere o dezbatere publică

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, propune o dezbatere publică pe tema oportunităţii introducerii certificatelor de vaccinare pentru călătorii, semnalând că nu este de acord cu aplicarea rapidă a unei astfel de măsuri.

Ideea introducerii unui paşaport de vaccinare anticoronavirus a fost propusă de premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a respins ideea.

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a semnalat că se opune introducerii unui astfel de certificat de călătorie în scurt timp. "Dacă implementăm prea rapid o astfel de măsură, s-ar crea o frustrare enormă", a declarat Charles Michel într-un interviu acordat postului public olandez NPO.

"Ideea este sensibilă în multe ţări europene, deoarece unele persoane ar avea impresia că solicitarea acestui certificat face obligatorie vaccinarea", a atras atenţia Charles Michel, conform publicaţiei BrusselsTimes.

Preşedintele Consiliului European a anunţat că va fi lansată o dezbatere publică pe această temă. "Faptul că o dezbatere este complicată sau sensibilă nu înseamnă că trebuie să o evităm. Suntem de acord în principiu cu introducerea unui astfel de certificat şi, dacă suntem de acord, când va fi momentul potrivit?", a subliniat Charles Michel.

Anterior, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că certificatele de vaccinare sunt o "necesitate medicală", dar a avertizat că va fi foarte dificil să se stabilească la nivel politic ce privilegii ar conferi un astfel de document.

Introducerea unui certificat de vaccinare pentru călătorii riscă să fie contestată la instanţe judiciare naţionale, la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene sau la instanţe internaţionale, inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici