Preşedintele Dumei de Stat: În Ucraina asistăm la "acte de genocid"

Preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narîşkin, a afirmat marţi, la Belgrad, că în Ucraina au avut loc "acte de genocid", în contextul confruntărilor armate de la Slaviansk, soldate cu peste 30 de morţi.

510 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Dumei de Stat: În Ucraina asistăm la "acte de genocid"

Preşedintele Dumei de Stat: În Ucraina asistăm la "acte de genocid" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Asistăm la un genocid împotriva poporului rus şi ucrainean", a declarat Narîşkin în timpul unui seminar pe tema situaţiei din Balcani.

Oficialul rus a menţionat şi violenţele comise pe 2 mai la Odesa, soldate cu peste 40 de morţi.

"O campanie punitivă are loc împotriva poporului, care solicită respectarea drepturilor omului şi federalizarea Ucrainei", a spus preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului rus, care efectuează o vizită de două zile în Serbia, un aliat tradiţional al Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici