Preşedintele Ecuadorului afirmă că poliţiştii rebeli au încercat să îl asasineze

Preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a dat asigurări că poliţiştii aflaţi în conflict cu Guvernul său au încercat să îl asasineze în spitalul în care a fost sechestrat joi, timp de 12 ore, şi că a fost salvat de eficacitatea forţelor legitimiste.

21 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ecuadorului afirmă că poliţiştii rebeli au încercat să îl asasineze

Preşedintele Ecuadorului afirmă că poliţiştii rebeli au încercat să îl asasineze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a mulţumit Grupului de Operaţiuni Speciale (GOE) al poliţiei, "care a fost foarte loial şi a protejat instalaţiile spitalului de poliţişti".

"Fără ei, această hoardă de sălbatici care voiau să ucidă, care voiau sânge, ar fi intrat în spital pentru a încerca să ucidă preşedintele şi probabil că nu aş mai fi aici să vă povestesc, pentru că aş fi plecat într-o altă lume", a declarat şeful statului de la palatul prezidenţial.

"GOE a supravegheat instalaţiile spitalului şi a împiedicat intrarea acestei mulţimi care se afla afară. Mulţi erau în civil, cu faţa acoperită de tricouri, cu mitraliere şi reprimau în mod laş poporul ecuadorian", a adăugat el.

Preşedintele Correa a fost salvat de militari şi poliţişti fideli Guvernului în urma unei operaţiuni care s-a soldat cu doi morţi şi 37 de răniţi, din cauza schimbului de focuri dintre forţele legitimiste şi poliţiştii rebeli, potrivit Crucii Roşii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici