Preşedintele egiptean destituit Mohamed Morsi va fi judecat pentru spionaj

Preşedintele islamist Mohamed Morsi, destituit de armată la începutul lunii iulie, va fi judecat în Egipt pentru "spionaj" în vederea unor "acţiuni teroriste", anunţă, miercuri, agenţia oficială Mena.

106 afișări
Imaginea articolului Preşedintele egiptean destituit Mohamed Morsi va fi judecat pentru spionaj

Mohamed Morsi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Alături de el vor compărea, de asemenea, 35 de oficiali de rang înalt din cadrul mişcării Fraţii Musulmani, între care liderul suprem Mohamed Badie, şi oficiali din cadrul fostei administraţii prezidenţiale egiptene.

Morsi, deţinut de la destituirea sa la 3 iulie, este cercetat deja pentru complicitate la uciderea manifestanţilor.

"Toţi trebuie să răspundă acuzaţiilor de spionaj în favoarea unor organizaţii străine în vederea comiterii de acţiuni teroriste în Egipt", precizează Mena, precum şi pentru "divulgarea de informaţii secrete unei ţări străine", "finanţarea terorismului" şi "atingere adusă integrităţii teritoriale".

În iulie, justiţia egipteană l-a interogat pe Morsi în legătură cu circumstanţele în care a evadat din Penitenciarul Wadi Natrun (Cairo) la începutul anului 2011, în cursul revoltei care a condus la înlăturarea fostului preşedinte Hosni Mubarak. Potrivit procurorilor, Morsi a fost ajutat de grupările islamiste Hezbollah şi Hamas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici