Preşedintele filipinez anunţă moartea a opt ostatici la Manila - VIDEO

Opt turişti veniţi din Hong Kong au fost ucişi, luni, în timpul luării de ostatici de la Manila, a anunţat preşedintele filipinez Benigno Aquino. "Tragicul incident s-a încheiat cu moartea a opt civili nevinovaţi", a declarat şeful statului filipinez după ce s-a întâlnit cu oficiali ai poliţiei.

74 afișări
Imaginea articolului Preşedintele filipinez anunţă moartea a opt ostatici la Manila - VIDEO

Luare de ostatici în Manila. Atacatorul a fost ucis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Alături de poporul filipinez, îmi exprim profundele condoleanţe familiilor victimelor care şi-au pierdut viaţa în timpul luării de ostatici", a adăugat el într-un comunicat.

Autorul luării de ostatici, un fost poliţist concediat în 2008, a fost ucis în timpul asaltului, a anunţat poliţia.

Printre cei aproximativ 20 de turişti din Hong Kong luaţi ostatici luni, aproximativ 15 pasageri se aflau în continuare în autocar în momentul asaltului poliţiei.

Roland Mendoza, un fost poliţist înarmat cu o puşcă de asalt M16, a urcat la bordul autocarului lor parcat în apropierea unui parc din centrul Manilei.

Pe parcursul zilei, bărbatul, care voia să îşi recupereze locul de muncă şi să vorbească presei, a eliberat şapte turişti, dintre care un bărbat în vârstă şi trei copii, precum şi doi filipinezi.

Mendoza, un poliţist decorat în 1986 pentru că era unul dintre cei zece cei mai buni poliţişti din ţară, a fost acuzat de furt, extorcare de bani şi infracţiuni legate de droguri.

Autorităţile din Hong Kong au anunţat luni că două avioane ale companiei Cathay Pacific vor fi închiriate pentru familiile ostaticilor.

Primul avion va părăsi Hong Kong luni la miezul nopţii (19.00 ora României), iar al doilea marţi, la ora 08.00, a precizat Andy Ho, purtătorul de cuvânt al premierului Donald Tsang.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici