Preşedintele finlandez l-a sunat pe Putin pentru a-i trasmite "direct" că ţara sa va aderara la NATO

  • Preşedintele finlandez Sauli Niinisto i-a trasmis la telefon preşedintelui rus Vladimir Putin planurile Helsinki de a adera la NATO.
  • Rusia a declarat că intrarea Finlandei în NATO reprezintă o ameninţare la care va răspunde, dar nu a precizat cum.
3663 afișări
Imaginea articolului Preşedintele finlandez l-a sunat pe Putin pentru a-i trasmite "direct" că ţara sa va aderara la NATO

Preşedintele finlandez l-a sunat pe Putin pentru ai trasmite "direct" că ţara sa va aderara la NATO

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto i-a telefonat preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a-i trasmite că ţara nordică va decide să solicite aderarea la NATO în următoarele zile. Conversaţia cu Putin "a fost directă", a declarat acesta într-un comunicat.

Anterior, sâmbătă, Niinisto a respins sugestiile potrivit cărora Turcia ar împiedica ţara sa şi Suedia să adere la alianţa militară, având în vedere că SUA sprijină acest demers, relatează Bloomberg.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că Turcia nu este în favoarea aderării Suediei şi Finlandei, invocând preocupări legate de "teroriştii" kurzi. NATO primeşte noi membrii numai în urma unui vot în unanimitate.

Niinisto, care a vorbit vineri cu preşedintele american Joe Biden şi cu premierul suedez Magdalena Andersson în cadrul unei convorbiri telefonice comune, a declarat că comentariile lui Erdogan par să-l fi luat prin surprindere pe Biden. Cea mai puternică putere militară din lume i-a cerut ulterior Turciei să îşi clarifice comentariile, a declarat liderul finlandez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici