Preşedintele francez Emmanuel Macron îşi continuă turneul european în Bulgaria

Preşedintele francez Emmanuel Macron efectuează, vineri, o vizită de lucru în Bulgaria şi va avea întrevederi la Palatul Evksinograd din Varna cu omologul său bulgar Rumen Radev şi cu premierul Boiko Borisov, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

377 afișări
Imaginea articolului Preşedintele francez Emmanuel Macron îşi continuă turneul european în Bulgaria

Preşedintele francez Emmanuel Macron îşi continuă turneul european în Bulgaria

Ceremonia de primire a preşedintelui Franţei şi a soţiei sale Brigitte a avut loc la ora locală 10.00 (10.00, ora României).

Emmanuel Macron se află la finalul turneului său de trei zile în Europa Centrală şi de Est. Discuţiile de vineri se vor concentra asupra afacerilor, investiţiilor şi zonei Schengen la care Bulgaria doreşte să adere.

Subiectele agendei Uniunii Europene, perspectiva europeană a ţărilor din Balcanii de Vest, securitatea frontierelor externe ale UE, precum şi chestiuni legate de cooperarea bilaterală dintre Bulgaria şi Franţa, se vor număra printre cele mai importante momente ale vizitei preşedintelui francez în Bulgaria.

Totodată, Bulgaria şi-a anunţat intenţia să se alăture Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, cu sediul la Paris, un organism internaţional care doreşte să promoveze politici pentru creştere economică şi bunăstare socială.

Miercuri, Emmanuel Macron s-a întâlnit în Austria cu lideri din Cehia şi Slovacia, iar joi s-a aflat în România. Preşedintele francez a militat pentru modificarea reglementărilor europene privind angajaţii detaşaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici