Preşedintele Franţei se va întâlni cu premierul Italiei, duminică, înainte de summitul G7

Preşedintele francez Emmanuel Macron se va întâlni duminică, la Paris, cu premierul italian Paolo Gentiloni, în perspectiva summitului G7 care va avea loc săptămâna viitoare în Sicilia, notează site-ul France24.

458 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Franţei se va întâlni cu premierul Italiei, duminică, înainte de summitul G7

Preşedintele Franţei se va întâlni cu premierul Italiei, duminică, înainte de summitul G7

Noul preşedinte ales al Franţei şi premierul Italiei vor susţine o declaraţie comună la ora locală 18.00, înainte de a cina împreună la Palatul Elysee.

Întrevederea are loc cu câteva zile înaintea summitului G7 de la Taormina, Sicilia, în perioada 26-27 mai, la care vor participa liderii Statelor Unite, Japoniei, Marii Britanii, Franţei, Germaniei, Italiei şi Canadei.

Unul dintre subiectele principale de discuţie în cadrul G7 va fi schimbarea climatică şi ameninţarea SUA de a nu ratifica Acordul de la Paris din 2015.

Preşedintele american Donald Trump, care a descris în prealabil încălzirea globală drept o "farsă" comisă de China, a anunţat după câştigarea alegerilor că vrea să "anuleze" Acordul de la Paris, aprobat de 196 de state în tentativa de a diminua încălzirea globală prin reducerea emisiilor provenite din arderea petrolului, cărbunilor şi gazelor.

Casa Albă a anunţat că Donald Trump nu va anunţa decizia sa privind Acordul de la Paris decât după summitul G7.

Spre deosebire de preşedintele american, liderii Germaniei şi Canadei, precum şi Emmanuel Macron, au anunţat că vor susţine cauza reprezentată de schimbările climatice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici