Preşedintele Franţei spune că SUA şi China susţin un armistiţiu mondial de încetare a focului şi crede că Putin „va fi şi el de acord”

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a spus că susţine un armistiţiu mondial în timpul pandemiei de Covid-19 şi spune că sunt şanse mari să obţină şi sprijinul preşedintelui rus Vladimir Putin, scrie CNN.

3063 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Franţei spune că SUA şi China susţin un armistiţiu mondial de încetare a focului şi crede că Putin „va fi şi el de acord”

Preşedintele Franţei spune că SUA şi China susţin un armistiţiu mondial de încetare a focului şi crede că Putin „va fi şi el de acord”

Macron a spus că mai mulţi membri ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite sprijină iniţiativa secretarului general al ONU, Antonio Guterres, pentru o încetare a focului la nivel global pe perioada pandemiei de Covid-19.

Într-un interviu acordat, marţi seara, postului de radio RFI, Macron a declarat că SUA, China şi Marea Britanie sprijină acest proiect şi spune că este optimist în ceea ce priveşte reacţia Moscovei.

"Preşedintele Xi Jinping mi-a confirmat că îşi dă acordul", a spus Macron, care a adăugat că şi Donald Trump şi Boris Johnson i-au promis acelaşi lucru. „Cred că şi preşedintele Putin va fi de acord".

Macron nu a oferit mai multe detalii privind conversaţiile pe care le-a purtat cu ceilalţi lideri mondiali.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry Peskov, a declarat miercuri: "Cel mai probabil, lucrările sunt în desfăşurare - la nivel de experţi, diplomaţii noştri lucrează la acest lucru înainte de a ne putea oferi sprijinul".

Un purtător de cuvânt al Oficiului pentru Externe şi Commonwealth al Regatului Unit a declarat pentru CNN: "Marea Britanie susţine apelul secretarului general al ONU de a înceta focul la nivel global; capacitatea ONU de a furniza ajutor umanitar este o prioritate. Consiliul de Securitate al ONU ar trebui să fie unit în combaterea coronavirusului, având în vedere riscurile pentru stabilitate şi impactul asupra populaţiilor vulnerabile".

Purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a declarat că a văzut în presă declaraţiile lui Macron, dar nu le-a putut confirma.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici