Preşedintele Google şi Bill Richardson au sosit la Phenian

Fostul diplomat american Bill Richardson şi preşedintele Google Eric Schmidt au sosit luni la Phenian, dinspre China, a anunţat agenţia nord-coreeană KCNA.

2681 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Google şi Bill Richardson au sosit la Phenian

Eric Schmidt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O delegaţie americană a Google condusă de către fostul guvernator al (statului) New Mexico Bill Richardson a sosit cu avionul la Phenian", a anunţat agenţia.

Cu puţin înainte de plecare, fostul diplomat a declarat pentru presă, la Beijing, că este vorba despre o "misiune umanitară privată, independentă de Guvernul american", în contextul în care Departamentul de Stat a emis reticenţe în legătură cu această vizită.

La Beijing, Richardson a mai anunţat că delegaţia probabil va rămâne la Phenian două zile şi jumătate.

Fostul ambasador american la ONU, care a fost şi guvernator al statului New Mexico, în sud-vestul Statelor Unite, este familiar cu Coreea de Nord, de unde a negociat eliberarea mai multor cetăţeni americani, în ultimii aproximativ 20 de ani.

În cursul acestei vizite, fostul diplomat va evoca, de asemenea, împreună cu autorităţile nord-coreene, cazul unui american de origine coreeană, Kenneth Bae, arestat de către Phenian luna trecută.

Departamentul de Stat a emis joi rezerve cu privire la oportunitatea vizitei sale în Coreea de Nord. "Sincer, noi nu credem că agenda (acestei vizite) este prea constructivă", a declarat Victoria Nuland, o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei americane.

Richardson urmează să susţină o conferinţă de presă joi, la Beijing, potrivit Biroului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici