Preşedintele iranian cere SUA să-şi retragă trupele mobilizate în lume

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a afirmat miercuri că administraţia preşedintelui american Barack Obama trebuie să-şi retragă trupele mobilizate în lume, pentru a face o adevărată schimbare de politică, şi să-şi ceară scuze pentru "crimele" comise de SUA împotriva Iranului.

11 afișări
Imaginea articolului Preşedintele iranian cere SUA să-şi retragă trupele mobilizate în lume

Preşedintele iranian cere SUA să-şi retragă trupele mobilizate în lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă vorbiţi de schimbare, trebuie pus capăt prezenţei militare americane în lume, să vă retrageţi trupele şi să le păstraţi în cadrul graniţelor voastre", a precizat preşedintele Ahmadinejad în cadrul unui discurs public, transmit de televiziune şi susţinut în oraşul Kermanshah.

Preşedintele iranian i-a cerut de asemenea lui Barack Obama să "nu mai intervină în politica altor popoare" cât şi "să pună capăt susţinerii sioniştilor dezrădăcinaţi, ilegali şi manipulaţi".

Preşedintele american s-a declarat luni pregătit pentru demararea unui dialog cu Iranul dacă acesta "desface pumnul".

"Cei care vorbesc despre schimbare ar trebui să-şi ceară scuze poporului iranian şi să încerce să repare deciziile proaste luate şi crimele pe care le-au comis împotriva Iranului", a precizat preşedintele iranian.

Mahmoud Ahmadinejad a enumerat o listă întreagă de plângeri la adresa Statelor Unite, inclusiv organizarea în 1953 a unei lovituri de stat pentru înlăturarea premierului din acea perioadă Mohammad Mossadegh.

Citeşte şi:

Obama declară că SUA sunt pregătite să coopereze cu Iranul

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici