Preşedintele Iranului condamnă "asedierea Qatarului" de către unele state arabe

Hassan Rouhani, preşedintele Iranului, a declarat că "asediul Qatarului este inacceptabil" şi a promis că Teheranul va sprijini Guvernul de la Doha în contextul crizei din zona Golfului Persic, informează Administraţia prezidenţială iraniană, potrivit The Associated Press.

530 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iranului condamnă "asedierea Qatarului" de către unele state arabe

Preşedintele Iranului condamnă "asedierea Qatarului" de către unele state arabe

Rouhani a purtat duminică o discuţie telefonică cu Şeicul Tamim Bin Hamad Al Thani, şeful statului Qatar.

"Spaţiul aerian, maritim şi teritoriul Iranului vor fi mereu deschise Qatarului ca (…) o naţiune prietenă" a declarat preşedintele, care l-a asigurat pe Al Thani că relaţiile de cooperare între cele două state vor continua.

Preşedintele iranian a mai delcarat că "presiunile, ameninţările şi sancţiunile" nu reprezintă metode de soluţionare a diferendurilor.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Bahrain, care boicotează Qatarul pentru presupusa susţinere a terorismului, au formulat o serie de 13 solicitări adresate Guvernului de la Doha, cerând inclusiv închiderea unei baze militare turce din ţară, oprirea televiziunii Al Jazeera, sistarea legăturilor cu Iranul şi predarea tuturor teroriştilor.

Qatarul are la dispoziţie un termen de zece zile pentru a lua măsurile cerute de cele patru state, însă autorităţile de la Doha au declarat că cererile formulate de cele patru ţări arabe nu sunt rezonabile şi reprezintă o încălcare a suveranităţii naţionale a Qatarului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici