Preşedintele Isaac Herzog neagă că Israelul ar fi lovit spitalul Al-Shifa din Gaza

Preşedintele israelian Isaac Herzog a negat că Israelul a lovit cel mai mare spital din Gaza, potrivit BBC.

311 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Isaac Herzog neagă că Israelul ar fi lovit spitalul Al-Shifa din Gaza

Sursa Foto: AP/ Mediafax Foto

Preşedintele israelian Isaac Herzog a negat că Israelul ar fi lovit spitalul Al-Shifa din Gaza, care, potrivit OMS, a rămas fără apă şi electricitate timp de trei zile.

„Noi negăm acest lucru, există o mulţime de interpretări din partea Hamas... dar există electricitate în Shifa, totul funcţionează”, a declarat Herzog.

Şeful statului israelian a adăugat că Hamas şi-a bombardat singur spitalul: „Din păcate, există tragedii. Nu ne ferim de ele. Dar, într-adevăr, multe dintre tragedii sunt făcute de Hamas, cum ar fi că au bombardat, sâmbătă, spitalul Al-Shifa, nu Israelul”.

Rapoartele personalului de la Al-Shifa sugerau că unitatea, care adăposteşte mii de palestinieni, a rămas fără energie electrică.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că a pierdut comunicarea cu contactele sale de la Al-Shifa, personalul şi pacienţii.

Şeful OMS, dr. Tedros Ghebreyesus, a declarat ulterior că legătura a fost restabilită, dar a avertizat asupra condiţiilor „dezastruoase” din interiorul spitalului.

El a repetat apelurile pentru încetarea focului şi a spus că spitalul a rămas fără electricitate şi apă timp de trei zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici