Preşedintele Israelului afirmă că mutarea forţată a palestinienilor din Fâşia Gaza nu este politica guvernului

Preşedintele Israelului a declarat duminică că expulzarea palestinienilor din Fâşia Gaza nu este politica oficială a guvernului, chiar dacă unii membri ai guvernului condus de Benjamin Netanyahu au cerut exact acest lucru.

361 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Israelului afirmă că mutarea forţată a palestinienilor din Fâşia Gaza nu este politica guvernului

Sursă foto: AP / Mediafax Foto

"Spun direct, oficial şi fără echivoc, că aceasta nu este poziţia israeliană", a declarat preşedintele Isaac Herzog în timpul unui interviu pentru postul NBC.

"Un ministru poate spune ce vrea. S-ar putea să nu-mi placă, dar aceasta este politica israeliană", a declarat Herzog, conform Politico.

La trei luni după ce incursiunea Hamas în Israel a dus la o invazie israeliană în Fâşia Gaza, numărul total al victimelor de ambele părţi depăşeşte acum 24.000 de morţi, majoritatea palestinieni.

În contextul în care se discută despre cum va fi guvernată Fâşia Gaza după terminarea războiului, unii membri ai guvernului israelian au sugerat că mutarea forţată a unei mari părţi a populaţiei palestiniene din Fâşia Gaza ar putea fi o parte a soluţiei.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au declarat că această idee nu este acceptabilă.

Duminică, Herzog a declarat că lumea ar trebui să ţină cont de ceea ce a trăit Israelul în ultimele luni.

"Ar trebui să ne amintim, totuşi, de psihicul naţional de aici. Suntem într-o traumă profundă în ultimele trei luni. Am văzut atât de multă agonie, durere şi tristeţe", a spus el, adăugând: "Naţiunea noastră este în doliu, este îngrijorată, este în agonie şi facem tot ce putem pentru a face tot ce este necesar pentru a-i aduce înapoi pe aceşti ostatici".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici