Preşedintele Israelului cere un referendum în cazul unui acord de pace cu palestinienii

Preşedintele israelian Shimon Peres a declarat că orice acord de pace cu palestinienii trebuie supus unui vot în statul evreu, fie printr-un referendum, fie în cadrul alegerilor.

1 afișare
Imaginea articolului Preşedintele Israelului cere un referendum în cazul unui acord de pace cu palestinienii

Preşedintele Israelului cere un referendum în cazul unui acord de pace cu palestinienii

Israelul şi palestinienii au relansat negocierile de pace după şapte ani, la conferinţa de pace de la Annapolis, din noiembrie, desfăşurată sub egida Statelor Unite.

Cele două părţi au convenit să încerce să încheie un acord privind crearea unui stat palestinian, înainte de sfârşitul mandatului preşedintelui american George W. Bush, peste un an.

"Propun fie un referendum, fie alegeri, însă ar trebui să aibă loc la sfârşitul negocierilor", a declarat Peres, cu ocazia conferinţei anuale de securitate şi politică Herzliya a Israelului, care a început la Parlament.

Peres a precizat că Guvernul, dar şi partidele de opoziţie din Parlament, trebuie "să formuleze o poziţie (...) pentru ca oamenii să poată decide".

Membrii de dreapta ai Parlamentului se opun acestei iniţiative de pace a Guvernului condus de premierul israelian Ehud Olmert. Un important partener de coaliţie a părăsit Cabinetul săptămâna trecută, în semn de protest faţă de aceste negocieri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici