Preşedintele leton vrea o bază NATO permanentă pentru a se proteja împotriva agresiunii ruseşti

Preşedintele leton Egils Levits spune că o bază militară permanentă a NATO în Letonia este „absolut" necesară pentru a proteja ţara împotriva oricărei potenţiale agresiuni ruseşti.

769 afișări
Imaginea articolului Preşedintele leton vrea o bază NATO permanentă pentru a se proteja împotriva agresiunii ruseşti

„Absolut. NATO ar trebui să consolideze Flancul estic. Adică ţările baltice, Polonia, România, astfel încât acesta să fie un semnal puternic pentru Moscova că NATO este pregătită să apere statele membre", a declarat, duminică, Levits pentru CNN, întrebat dacă anunţul secretarului de stat american Anthony Blinken, potrivit căruia NATO înfiinţează o bază permanentă în Letonia, va ajuta la protejarea ţării împotriva Rusiei.

„Salut, de asemenea, trupele americane în Polonia şi în ţările baltice. Avem nevoie de o prezenţă a trupelor americane în această zonă. Cred că este un răspuns la ideile ruseşti privind agresiunea dincolo de Ucraina", a adăugat el.

Letonia, membră NATO care are o graniţă comună cu Rusia, a condamnat în ultimele zile invazia din Ucraina. Războiul a determinat SUA să ajute Letonia să îşi consolideze apărarea, inclusiv prin trimiterea a sute de soldaţi americani şi a unor avioane de luptă în această ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici