Preşedintele Mirziyoyev din Uzbekistan anunţă alegeri anticipate

Mirziyoyev a anunţat că renunţă la restul mandatului său şi caută un nou mandat. Această decizie a fost luată în urma unui referendum care a aprobat reformele constituţionale şi i-a permis preşedintelui să obţină două noi mandate de şapte ani.

270 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Mirziyoyev din Uzbekistan anunţă alegeri anticipate

Sursa foto: Twitter

Preşedintele Uzbekistanului, Shavkat Mirziyoyev, a convocat alegeri anticipate pentru luni, la doar câteva zile după un referendum care i-a permis să candideze pentru încă două mandate de şapte ani.
 
Preşedintele a spus că renunţă la restul mandatului său prin declaraţii împărtăşite pe contul său de Telegram, potrivit DW
 
Referendumul a acordat mai multe drepturi constituţionale pentru uzbeci, dar, de asemenea, i-a acordat în mod controversat lui Mirziyoyev, care a câştigat un al doilea mandat în 2021, o resetare a timpului deja petrecut ca preşedinte şi şansa de a servi două mandate prelungite de şapte ani. 
 
Preşedintele a declarat că a simţit că are nevoie de un nou mandat în temeiul noii constituţii pentru a realiza noi reforme.
 
Decizia sa de luni restrânge uşor perioada maximă teoretică în care ar putea rămâne preşedinte, întrucât alegerile prezidenţiale ar fi putut avea loc abia în 2026 în condiţii normale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici