Preşedintele oset: Locuitorii georgieni nu vor mai reveni în Osetia de Sud

Locuitorii georgieni din Osetia de Sud au fost evacuaţi în timpul conflictului cu Georgia şi nu vor reveni în regiune, a declarat vineri liderul republicii separatiste, Eduard Kokoiti.

27 afișări
Imaginea articolului Preşedintele oset: Locuitorii georgieni nu vor mai reveni în Osetia de Sud

Preşedintele oset: Locuitorii georgieni nu vor mai reveni în Osetia de Sud (Imagine: Mediafax/AFP)

El a făcut această declaraţie într-un interviu acordat cotidianului rusesc Kommersant.

Osetia de Sud, care face oficial parte din Georgia, avea înainte de ofensiva georgiană şi riposta rusă mai multe enclave populate majoritar cu georgieni.

"Ei (georgienii) au evacuat populaţia civilă. Nu mai era deci nimeni (în enclavele georgiene), cu excepţia militarilor georgieni. Şi acolo unde rămăseseră civili, am organizat un culoar şi le-am oferit posibilitatea să plece", a declarat el.

"Intenţionăm să nu mai lăsăm să intre aici pe oricine ar fi", a adăugat el, întrebat dacă civilii georgieni ar putea reveni. Georgienii reprezentau aproape o treime din populaţia Osetiei de Sud, formată din circa 70.000 de locuitori înainte de acest conflict.

"Peste 18.000 de refugiaţi oseţi din Georgia se află în prezent în Osetia de Nord (republică a Federaţiei Ruse). Trebuie să îi aducem în Osetia de Sud", a subliniat Kokoiti, sugerând că aceştia se pot stabili în sate georgiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici