Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că Rusia a suspendat Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că Rusia a suspendat aplicarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) în urma unei decizii similare din partea SUA, potrivit Kremlinului, informează agenţia Reuters.

3003 afișări
Imaginea articolului Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că Rusia a suspendat Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că Rusia a suspendat Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare

Putin a mai afirmat că Rusia va începe să dezvolte noi rachete, inclusiv supersonice.

Liderul de la Kremlin le-a mai spus oficialilor ruşi să nu iniţieze discuţii privind dezarmarea cu Washingtonul.

"Partenerii americani au declarat că îşi suspendă participarea la acord, atunci suspendăm şi noi", a declarat Putin, în cadrul unei conferinţe televizate cu miniştrii de Externe şi ai Apărării.

Statele Unite vor suspenda începând de sâmbătă obligaţiile asumate în cadrul Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu Rusia, a anunţat vineri secretarul de Stat, Mike Pompeo.

Vladimir Putin a mai afirmat că Rusia "în mod constant a ridicat o întrebare cu privire la discuţiile substanţiale despre chestiunea dezarmării, în mod notabil, asupra tuturor aspectelor".

"În ultimii ani, vedem că partenerii nu ne-au susţinut iniţiativele", a completat el.

Preşedintele Putin a mai afirmat că Rusia nu-şi va majora bugetul militar pentru dezvoltarea de noi arme şi nu îşi va amplasa armele sale în Europa şi în alte regiuni, atât timp cât Statele Unite nu fac acest lucru.

La rândul său, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Statele Unite că au încălcat Tratatul INF şi alte acorduri privind controlul armamentului, cum ar fi Tratatul de Neproliferare Nucleară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici