Preşedintele sârb va efectua o vizită oficială în Kosovo la începutul lunii septembrie

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a anunţat vineri că va efectua o vizită oficială în Kosovo la începutul lunii septembrie, în aceeaşi perioadă în care la Bruxelles va avea loc o nouă rundă de discuţii privind normalizarea relaţiilor între Belgrad şi Priştina, relatează publicaţia Balkan Insight.

218 afișări
Imaginea articolului Preşedintele sârb va efectua o vizită oficială în Kosovo la începutul lunii septembrie

Preşedintele sârb va efectua o vizită oficială în Kosovo la începutul lunii septembrie

Oficialul sârb a declarat că vizita va avea loc pe 9 septembrie pentru a prezenta "principiile şi direcţiile politicii de stat privind Kosovo". Acesta a adăugat că nu va oferi "o soluţie finală" pentru normalizarea relaţiilor Belgrad-Priştina pentru că aceasta "nu există încă".

Vizita acestuia în Kosovo va avea loc în acelaşi timp cu o nouă rundă a discuţiilor mediate de Uniunea Europeană, care va avea loc la Bruxelles.

Serbia a pierdut controlul asupra Kosovo după raidurile aeriene NATO din 1999, la finalul unui conflict între armata sârbă şi insurgenţii separatişti kosovari soldat cu moartea a 10.000 de etnici albanezi. Alianţa Nord-Atlantică menţine 5.000 de militari în Kosovo. Rusia şi ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, nu recunosc independenţa Kosovo, proclamată în 2008.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici