Preşedintele sirian, avertizat de SUA cu privire la o eventuală folosire a armelor chimice

Statele Unite l-au avertizat pe Bashar al-Assad că vor lua măsuri militare în cazul în care preşedintele sirian va mai utiliza arme chimice, informează The Guardian.

1726 afișări
Imaginea articolului Preşedintele sirian, avertizat de SUA cu privire la o eventuală folosire a armelor chimice

Preşedintele sirian, avertizat de SUA cu privire la o eventuală folosire a armelor chimice (Imagine: hepta/ Mediafax Arhiva foto)

”Statele Unite nu va mai aştepta ca Assad să folosească arme chimice fără a suferi consecinţele. Zilele acelea s-au dus”, a declarat ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Naţional de Securitate.

”Suntem pregătiţi să facem mai mult, dar să sperăm că nu va fi necesar”, a adăugat aceasta.

Sean Spicer, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, a refuzat să discute posibilele măsuri, militare sau diplomatice, pe care le vor lua Statele Unite.

El a numit atacurile american asupra bazei aeriene siriene a fi ”decisive, justificate şi proporţionate”, dar şi complet motivate ”de scopuri umanitare”.

”Assad a trebuit cel puţin să fie de acord cu acordurile de a nu folosi arme chimice”, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă nu a specificat însă viitoarele obiective ale SUA în Siria.

Sâmbătă, Guvernul sirian a confirmat că Mike Pence, vicepreşedintele american, a discutat despre Siria şi conflictul împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, cu premierul sirian, Haider al-Abadi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici