Preşedintele SUA vrea să se „întâlnească” cu denunţătorul său în cazul Ucraina, avertizând că vor fi „consecinţe majore”

Donald Trump a declarat duminică că merită să se întâlnească cu denunţătorul anonim care a depus o plângere cu privire la comportamentul său în timpul unei conversaţii cu omologul său din Ucraina, în urma căreia a fost demarată o anchetă parlamentară pe numele său, potrivit DPA.

1595 afișări
Imaginea articolului Preşedintele SUA vrea să se „întâlnească” cu denunţătorul său în cazul Ucraina, avertizând că vor fi „consecinţe majore”

Trump vrea să se „întâlnească” cu denunţătorul său în cazul Ucraina

"Ca orice american, merit să-l cunosc pe acuzatorul meu, mai ales când acest acuzator, aşa-numitul "informator", a prezentat o conversaţie perfectă cu un lider străin într-un mod total inexact şi fraudulos", a declarat Trump pe Twitter.

Într-o serie de mesaje, preşedintele a cerut să întâlnească toate sursele din plângerea reclamantului şi ca Adam Schiff, conducătorul anchetei în cazul său să fie interogat pentru fraudă şi trădare.

„Această persoană spiona preşedintele SUA?”, a adăugat Trump. "Consecinţe majore!", a cerut Trump.

Declaraţiile vin la câteva zile după ce democraţii au deschis pe numele său o anchetă şi duminică, un sondaj CBS a arătat că 55% dintre americani- susţin efortul.

În centrul anchetei privind procesul care ar putea duce la demiterea preşedintelui se află o plângere depusă de un denunţător, care acuză faptul că Trump a încercat să facă presiuni asupra autorităţilor din Ucraina pentru investigarea rivalului său politic şi candidatului democrat la alegerile prezidenţiale din 2020, Joe Biden.

Printre îngrijorări se numără faptul că Trump a întrerupt ajutorul militar acordat Ucrainei pentru a presiona ţara pentru investigarea lui Biden.

Denunţătorul este membru al comunităţii de informaţii din SUA, dar identitatea sa rămâne necunoscută.

Susţinătorii preşedintelui Donald Trump au apărut duminică la mai multe programe de ştiri din SUA pentru a-l apăra pe Trump în timp ce se confruntă cu o anchetă a parlamentarilor democraţi.

Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Trump şi un personaj central în controversa care se desfăşoară în Ucraina, a continuat să afirme că fostul vicepreşedinte Biden a făcut presiuni pentru concedierea unui procuror ucrainean pentru a-şi proteja fiul.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Taguri:
sua,
ucraina,
anchetă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici